«Ігнорували сигнали «SOS»: у Міноборони спростовують інформацію про надання російським судном допомоги українським рибалкам

Російський ракетний крейсер не надавав допомоги українському риболовецькому судну «ОД-2592», що вночі 3 липня зазнало аварії в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівської коси. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки повідомили у Міністерстві оборони України.

У Міноборони назвали поширення російськими ЗМІ таких повідомлень «черговим інформаційним заходом Росії».

Вранці 3 липня російські ЗМІ повідомили з посиланням на Національний центр управління обороною Росії, що «ракетний катер «Ивановец» Чорноморського флоту спрямований в район перебування українського риболовецького судна», яке зазнало лиха.

В міністерстві оборони України наголосили, що інформація про те, що російський крейсер прямує до українського судна, поширювалася в той час, як човен вже буксирував корабель морської охорони ДПС України до порту приписки Очаків.

«При цьому, названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер «Ивановец» ЧФ та прикордонний сторожовий корабель «Безупречный» прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу «SOS», – наголосили у Міністерстві оборони України.

«Сі Бриз-2021»: українські та американські спецпризначенці десантувалися із конвертоплана Osprey (відео) Будь ласка, зачекайте Embed share

«Сі Бриз-2021»: українські та американські спецпризначенці десантувалися із конвертоплана Osprey (відео)

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Цими днями в Чорному морі проходять масштабні навчання «Сі Бриз-2021». Навчання триватимуть до 10 липня в Одесі, Очакові, на Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та в інших районах України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment